پس از انجام مراحل ثبت نام، اطلاعات تکمیلی و اسامی شرکت کنندگان نهایی در نهمین ماراتن مسیه ایران از سوی انجمن نجوم ایران - شاخه آماتوری در قالب اطلاعیه شماره 4 اعلام شد. مکان برگزاری: استان خراسان جنوبی، بخش سه قلعه از توابع شهرستان سرایان، شمال غرب شهر بیرجند...
عرض و طول جغرافیایی رصدگاه سه قلعه به ترتیب عبارتست از: 4/33 درجه شمالی و 2/58 درجه شرقی. ارتفاع از سطح دریا در سه قلعه 1280 متر است.
پیش بینی های هواشناسی در شب برگزاری ماراتن تا لحظه نگارش این سطور حاکی از آسمان صاف تا کمی ابری در شب برگزاری ماراتن است و دمای هوا در شب برگزاری رقابت به حداقل 1- درجه خواهد رسید. از این رو همراه داشتن لباس گرم الزامی است. برای دیدن آخرین وضعیت هواشناسی شهرستان سرایان اینجا کلیک کنید.
زمان و نشانی محل تجمع شرکت کنندگان در بیرجند برای حرکت به سه قلعه: ساعت هشت صبح چهارشنبه دوم اردیبهشت، در محل پارک شهید صیاد شیرازی واقع در بلوار شهید صیاد شیرازی شهر بیرجند. از بیرجند تا سه قلعه 180 کیلومتر فاصله است و طی کردن این مسیر حدود دو ساعت به طول خواهد انجامید.
لازم به ذکر است که همکاران کمیته رقابت های شاخه آماتوری در استان خراسان جنوبی از روز سه شنبه، اول اردیبهشت در پایانه مسافربری و فرودگاه بیرجند آماده راهنمایی شرکت کنندگان ماراتن مسیه ایران خواهند بود.
در برنامه رصد یک استراحت نیم ساعته در نظر گرفته شده است. پس از پایان رقابت و استراحت و صرف صبحانه، علاقه مندان می توانند تحت نظر پیشاهنگ برنامه پیاده روی کوتاهی را برای بازدید از رمل ها و طبیعت منطقه انجام دهند و سپس از نمایشگاه و برنامه های محلی برپا شده در منطقه بازدید کنند.
تهیه فهرست برای ترتیب رصد اجرام مسیه بر عهده شرکت کنندگان است.
نکته ها و توصیه های ضروری به شرکت کنندگان
2. هیچ یک از افراد حاضر در برنامه مجاز به استعمال هر شکل از دخانیات در ملاء عام نیست و به پیشاهنگ ها و داوران دستور اکید داده شده تا خاطیان را از دور رقابت خارج کنند. این چنین افرادی در برنامه های آتی که شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران برگزار می کند جایی نخواهند داشت.
3. ابزار رصدی (شامل تلسکوپ یا دوربین دوچشمی) بایستی از نظر اپتیکی سالم و با کیفیت لازم باشد.
4. اطلس آسمان از هر نوع که فکر می کنید به آن نیاز خواهید داشت، همراه داشته باشید.
5. چراغ قوه همراه با باتری اضافه (فقط با نور قرمز) را فراموش نکنید. افرادی که از چراغ قوه با نور شدید استفاده کنند به دلیل مزاحمت برای رصدگران دیگر از دور مسابقه حذف می شوند.
6. هیچ یک از حاضران در برنامه مجاز نیستند از وسایل تولید کننده نور و یا صدا (همچون لیزرهای سبز و قرمز، لپ تاپ، چراغ قوه با نور شدید، واکمن و رادیو و...) به نحوی استفاده کنند که موجب آزار اطرافیان باشد. در صورت مشاهده، پیشاهنگ های گروه وسیله مذکور را ضبط خواهند نمود. فقط داوران برای آموزش شرکت کنندگان در بخش آموزشی مجاز به استفاده از لیزر سبز هستند.
7. با توجه به احتمال برودت هوا و کاهش انرژی شرکت کنندگان پس از نیمه شب، همراه داشتن چند دست لباس گرم ضروری است. لباس گرم شامل: کاپشن مناسب و ضخیم، شلوار زیر پشمی، دو دست پولیور یا بلوز زمستانی ضخیم، دستکش، هدبند یا کلاه زمستانی مناسب، جوراب ضخیم.
8. برای پیاده روی در کویر به این تجهیزات نیاز خواهید داشت: عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، کفش مناسب پیاده روی و کلاه آفتاب گیر.
9. توجه کنید که به علت کویری بودن منطقه روزها بسیار گرم و شب ها بسیار سرد خواهد بود.
10. همراه داشتن کیسه خواب (در صورت ابری شدن هوا) و برای استراحتی کوتاه پس از پایان ماراتن توصیه می شود.
11. توصیه می شود شرکت کنندگان در صورت سفر زمینی به بیرجند، در طی سفر از غذاهایی که ماندگاری زیاد دارند و در مجاورت گرمای هوا فاسد نمی شوند (غذاهای کنسروی) استفاده کنند و یا غذا را در رستوران های معتبر و شناخته شده بین راه صرف نمایند.
12. توجه داشته باشید که برای حضور موفق در ماراتن به انرژی زیادی نیاز دارید. از این رو لازم است که در روز پیش از ماراتن وضع تغذیه مناسبی داشته باشید و به اندازه کافی مایعات مصرف کنید.
13. فراموش نکنید که پس از رسیدن به بیرجند در روز چهارشنبه 2 اردیبهشت تا عصر همین روز فرصت برای استراحت دارید.
14. با توجه به تجربه رقابتهای قبلی که نشان از توانایی بسیار رصدگران در جستجوی اجرام و در عین حال آگاهی کم برخی از رصدگران از آنچه رصد میکنند، در رقابت امسال در حین رصد دانش افراد درباره نجوم مشاهدهای نیز محک زده میشود. این معیار نیز پس از شمارش تعداد اجرام رصد شده، برای تعیین قطعی برندگان در اولویت دوم است.
15. رصدگران بهتر است با مراجعه به نقشه های آسمان، نرم افزارهای آسمان نما، و مقاله راهنما در نجوم شماره 112 و سایت های نجومی داخلی و خارجی ترتیب اجرام رصدی آن شب را برای خود مشخص و نقشه های راهنما را برای شب ماراتن آماده کنند.
تلفن تماس با پیشاهنگ نهمین ماراتن مسیه ایران (فقط برای مواقع اضطراری)
ثبت نام نهایی چگونه انجام شده است؟
پذیرش نهایی فقط با توجه به موارد زیر صورت می گیرد:
نمایی از جنب و جوش رصدگران در طی هشتمین ماراتن مسیه ایران بر فراز بام کاروانسرای قصر بهرام - عکس از امیرحسین ابوالفتح
میهمانان ویژه و پوشش خبری نهمین ماراتن مسیه ایران
همین طور متخصصان طبیعت گردی، خبرنگاران و عکاسان چند رسانه از جمله خبرگزاری فارس، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری موج، روزنامه اعتماد، روزنامه جام جم، ماهنامه نجوم، برنامه تلویزیونی آسمان شب از شبکه چهار سیما، پایگاه اطلاع رسانی آسمان پارس و گروه های خبری از روزنامه های محلی و صدا و سیمای استان خراسان جنوبی _ مرکز بیرجند شرکتکنندگان را همراهی میکنند.
حامیان نهمین ماراتن مسیه ایران
عکس دسته جمعی شرکت کنندگان در پنجمین ماراتن مسیه در کاروانسرای خرانق یزد- عکس از بابک امین تفرشی
سخن پایانی
موفقیت برگزاری نهمین ماراتن مسیه ایران وابسته به نظم گروهی و همکاری با گروه برگزار کننده است. برای اجرای منظم برنامه ها به همکاری صمیمانه تک تک شرکت کنندگان نیاز است تا شب بی نظیری به یاد بماند. رعایت پاکیزگی و قوانین حضور در یک منطقه حفاظت شده محیط زیست که غنی از حیات وحش است بسیار مهم است. رصدگران تدارک یک شب رصدی تمام عیار را به درستی ببینند، ابزار رصدی خود را از پیش کنترل کنند(در صورتی که تصویر ابزار رصدی بیش از حد نا واضح باشد سبب اختلال در برنامه و کار داور آن گروه می شود).
نهمین ماراتن مسیه ایران با هدف نهایی و آرمانی گرد هم آمدن بهترین رصدگران اعماق آسمان از سراسر ایران در یک شب رصدی و زیر آسمان پر ستاره، همان چیزی که همه ما را دلباخته خود کرده است برگزار می شود.
بنابراین پر واضح است که رقابت در چنین برنامه ای، بهانه ای است برای با هم بودن، ایجاد ارتباط میان منجمان آماتور باتجربه و محک زدن توانایی های رصدی هر شرکت کننده برای خود او.
v آخرین وضعیت چگونگی سفر زمینی به بیرجند
توجه: برای دریافت سه فایل بالا نیاز دارید به نرم افزارAdobe Reader
اگر پیش از این آن را روی رایانه خود نصب نکرده اید، برای دریافت نرم افزار اینجا کلیک کنید
منبع : Asiac.ir