شايد بتوان سال 1388 را از نظر گرفتگي ها سال نسبتا خوبي ارزيابي كرد. در سال جاري ايرانيان به تماشاي سه گرفتگي خواهند نشست كه يكي خسوف و دو گرفتگي ديگر از نوع كسوف خواهند بود. در اين خبر سعي داريم كه اطلاعاتي كلي درباره اين گرفتگي ها در اختيار شما قرار دهيم:
2- ماه گرفتگي جزئي: پنج شنبه 10 دي ماه در تمام ايران قابل رؤيت است. اين گرفتگي در ساعت 22 و 22 دقيقه آغاز شده و در ساعت 23 و 24 دقيقه به وقت مركزي ايران پايان مي يابد. حداكثر پوشيدگي قرص ماه 4 درصد خواهد بود. اين گرفتگي در آسيا، اروپا، آفريقا و استراليا قابل رؤيت است. قابل ذكر است كه ساعت محاسبه شده براي مراحل ماه گرفتگي مربوط به ورود ماه به سايه زمين است و گذر ماه از نيم سايه، مبناي وجوب شرعي نماز آيات نيست.
3- خورشيدگرفتگي حلقوي: جمعه 25 دي ماه در ايران به صورت جزئي قابل رؤيت است. اين گرفتگي در ساعت 9 و 21 دقيقه آغاز شده و در ساعت 11 و 30 دقيقه به وقت مركزي ايران پايان مي يابد. در تهران، ماه در ساعت 10 و 23 دقيقه، حداكثر 7 درصد از قرص خورشيد را مي پوشاند. زمان و حداكثر ميزان پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداكثر 26 درصد در جنوب شرق تا حداقل 4 درصد در شمال غربي كشور متغير است. اين گرفتگي در بخشي از كشورهاي جمهوري آفريقاي مركزي، زئير، اوگاندا، كنيا، جزاير مالديو، جنوب هند، سري لانكا، بنگلادش، ميانمار و چين به صورت حلقوي ديده مي شود. اين گرفتگي در بيشتر آسيا، مركز و جنوب اروپا و آفريقا(جز شمال غرب و بخش كوچكي از جنوب آن) به صورت جزئي مشاهده مي گردد.