اخبار سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها


سایر سایت ها و خبرها

بهترین عکس های فضا در سال 2012

در ادامه زیباترین عکس های فضا در سال 2012 را می بینید. این تصاویر شگفت انگیز که به انتخاب مجله معتبر نشنال جئوگرافیک منتشر گشته اند به عنوان بهترین تصاویر گرفته شده از فضا و آسمان شب در سال 2012 می باشند...

ادامه مطلب ...
 

دورترین کهکشان عالم

 

 

MACS0647  دورترین کهکشان شناسایی شده تا به امروز می باشد. این کهکشان در نوامبر 2012 شناسایی شد و در فاصله ای معادل 13.3 میلیارد سال نوری دورتر از ما قرار دارد.

آنچه امروز از این کهکشان می بینیم در واقع پنجره ای است رو به گذشته. تصویر بالا نمای کهکشان را تنها در 420 میلیون سال پس از بیگ بنگ نمایش می دهد. زمانی که جهان هستی تنها 3درصد از سن فعلی اش را داشت.

 

منبع : سایت نجوم ایران

زینب حسینی

 

نمای زیبایی از تایتان

فضاپیمای کاسینی در این نمای بی‌نظیر، قمر تایتان را در پس حلقه‌های زحل شکار کرده است. درخشش نقره‌ای رنگ حلقه‌ها به دلیل بازتاب نور خورشید از سطح ذرات ریز یخی است که این حلقه‌های باریک را تشکیل داده‌اند.

این تصویر که به رنگ واقعی است، در 16 می/ 26 اردیبهشت گذشته ثبت شده و پس از ارسال به زمین و پردازش آن، روز گذشته منتشر شده است. در این نمای زیبا، تایتان 3 میلیون کیلومتر از حلقه‎های زحل دورتر است، اما از آن‍‌جاکه قطرش به 5150 کیلومتر می‎رسد و جوی غلیظ با ضخامت 500 کیلومتر اطراف آن را فرا گرفته (هاله آبی رنگ دور تایتان)، به این بزرگی دیده می‎شود.

تایتان تنها قمر شناخته شده دارای جو است و این جو غلیظ بیشتر از نیتروژن تشکیل شده است. در تایتان چرخه اقلیمی متان (شبیه چرخه اقلیمی آب در زمین) وجود دارد و در سطح آن سیلاب‏ها و دریاچه‌های فصلی متان شکل می‏گیرد. شواهد زیادی دال بر وجود اقیانوسی از آب مایع در زیر پوسته تایتان وجود دارد و به همین دلیل این سیاره ممکن است میزبان نوعی حیات ابتدایی (در زیر سطح) یا حیاتی متفاوت بر پایه متان (در سطح قمر) باشد.

ادامه مطلب ...
 

نام گذاری دهانه‌ای در ماه، به افتخار عمر خیام

در لبه غربی ماه، دهانه‌ای برخوردی به قطر 70 کیلومتر قرار گرفته که به افتخار عمر خیام، ریاضیدان، منجم و شاعر فارسی‌زبان نام‌گذاری شده است و هر از گاهی می‎توان آن را به سختی مشاهده کرد.

این دهانه با موقعیت 58 درجه شمالی و 102.1 درجه غربی، عملا در پشت ماه قرار گرفته و بعضی وقت‌ها به دلیل حرکت رخگرد ماه در لبه قمر زمین قرار می‎گیرد؛ اگر در این شرایط وضعیت تابش نور خورشید مساعد باشد، می‎توان این دهانه را از لبه مشاهده کرد اما تنها روش تماشای این دهانه به شکل کامل، عکس‎برداری از مدار ماه است.

اندازه این دهانه و تعدد دهانه‌های کوچک‌تر روی آن از عمر چند میلیارد ساله این دهانه حکایت دارد. نام این دهانه در سال 1970/1349 توسط اتحادیه بین‌المللی نجوم IAU به تصویب رسید.

ادامه مطلب ...
 

راه حل گرمایش جهانی: تبدیل دی‌اکسیدکربن به الکل!

محققان موفق شده‌اند با مهندسی ژنتیک نوعی باکتری ساکن خاک آن را به منبع تولید ایزوبوتانول تبدیل کنند. آنها تلاش می‌کنند با تغییرات ژنتیکی بیشتر باعث مصرف گاز دی‌اکسیدکربن به عنوان منبع کربنی تولید این سوخت زیستی شوند.

محققان ام.آی.تی (مؤسسه فناوری ماساچوست) موفق شده‌اند با مهندسی ژنتیک یکی از باکتری‌های موجود در خاک به نام Ralstonia eutropha آن را به منبعی کوچک برای تولید ایزوبوتانول از کربن تبدیل کنند. این الکل می‌تواند مستقیما با بنزین ترکیب شده و مورد استفاده قرار بگیرد و حتی جایگزین آن شود. این محققان تلاش می‌کنند نه‌تنها میزان تولید ایزوبوتانول را به حدی برسانند که باعث کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی شود، بلکه می‌خواهند با استفاده از دی‌اکسیدکربن به عنوان منبع کربنی این باکتری از میزان گازهای گلخانه‌ای موجود در هوا بکاهند.

ادامه مطلب ...
 

آیا مولکول‌های دی.ان.ای از حیات روی زمین قدیمی‌ترند؟

دانش متعارف ما می‌گوید که مولکول‌های آر.ان.ای مبنای حیات بوده‌اند و همان‌ها سرانجام به یک مولکول دی.ان.ای تبدیل شده‌اند؛ اما محتمل است که پیدایش مولکول‌های دی.ان.ای قبل از آغاز حیات اتفاق افتاده باشد.

به نظر می‌رسد آخرین پیچ و خم داستان شکل‌گیری حیات به پیچیدگی دی.ان.ای باشد. تحقیقات اخیر ممکن است نشان دهد بلوک‌های سازنده دی.ان.ای از موادی تشکیل شده‌اند که در ابتدای شکل‌گیری زمین در آن وجود داشته‌اند. در حال حاضرشیمی‌دان‌ها در حال اثبات این هستند که تشکیل این بلوک‌های پایه‌ای به صورت خود به خود انجام شده و موفقیت آن‌ها در اثبات این موضوع به این معناست که دی.ان.ای‌ها قبل از شکل‌گیری حیات در کره زمین وجود داشته‌اند.
دی.ان.ای برای بیشتر شکل‌های حیات در زمین ضروری است، با این حال بیشتر زیست‌شناسان فکر می‌کنند حیات با آر.ان.ای آغاز شده است که مثل دی.ان.ای اطلاعات ژنتیکی را ذخیره می‌کند. به گزارش نیوساینتیست بعد از یک دهه تلاش بالاخره در سال 2009/1388 متئو پاونر و تیمش از دانشگاه کالج لندن توانستند دو تا از چهار نوکلئوتید تشکیل‌دهنده مولکول آر.ان.ای را از موادی که در سال‌های ابتدایی پیدایش زمین وجود داشته، سنتز کنند. کارهای آن‌ها نشان داد که آر.ان.ای می‌تواند خود به خود پدید بیاید و این نظر را که حیات با آر.ان.ای آغاز شد، تقویت کرد. اما کارهای بعدی پاونر باعث شد که این نظر تغییر کند. او تلاش می‌کند نوکلئوتیدهای دی.ان.ای را از طریق همان روش قبلی بسازد و به میزان زیادی در این کار موفق شده است.
ادامه مطلب ...
 

پرتاب ماهواره های مبتنی بر اندروید

به دنبال کمبود بودجه سازمان فضایی آمریکا، این سازمان تصمیم گرفته ماهواره‌های مبتنی بر اندروید که هسته اصلی آنها را نکسوس S تشکیل داده به مدار زمین پرتاب کند تا هزینه پرتاب هر ماهواه به نحو قابل توجهی کاهش یابد.

سازمان فضایی آمریکا درحالی که با کمبود بودجه رو به رو شده تلاش می کند به روشی خود را بار دیگر با قدرت نشان دهد تا به عنوان سازمان مسئول اکتشافهای فضایی باقی بماند، از این رو در نظر دارد پروژه ست- فن را اجرا کرده تا از کمترین امکانات بیشترین بهره برداری را داشته باشد.

هدف ناسا از این پروژه ساختن و سرهم کردن ماهواه های کم هزینه مبتنی بر اندروید و قرار دادن آن در مدار زمین است، از این رو مهندسان برای اجرایی کردن آن به گجتها و فناوریهای در دسترس روی آورده اند و با استفاده از سخت افزارهای نکسوس گوگل به عنوان مغز این عملیات پروژه را آغاز کرده است.

ادامه مطلب ...
 

ساخت آسانسور فضایی روی سطح ماه

چندین دهه است که بحث ساخت یک آسانسور فضایی که بتواند رباتها یا انسانها را از زمین به فضاپرتاب کند مورد بحث قرار دارد اما اخیرا یک شرکت که توسط یکی از محققان سابق ناسا اداره می شود اعلام کرده که می تواند با استفاده از فناوری روز یک آسانسور فضایی روی سطح ماه بسازد.

شرکت LiftPort در نظر دارد با جمع کردن بودجه 8 هزار دلاری با استفاده از سایت جمع کردن بودجه با کمک عمومی نخستین گام خود را در ساخت یک سکوی بالونی متحرک که به زمین بسته می شود تا یک ربات 2 کیلومتر در آسمان بالا برود را اجرایی کند.

جمع کردن این بودجه همچنین مساوی با بازگشت شرکتی است که طی دوره 2007 تا 2012 در نتیجه رکود اقتصادی تعطیل بوده است.

ادامه مطلب ...
 

نخستین گام های کنجکاوی با آی فون!

یک دانشجوی 19 ساله سال دوم در دانشگاه پوردو با یک برنامه اجرایی آی‌فن نقش مهمی دربرداشتن نخستین گامهای مریخ نورد ناسا در سطح مارس برداشته است. ریلی آورون تابستان امسال به عنوان کارآموز با مهندسان ناسا کار می کرد تا مریخ نورد ناسا با عنوان کنجکاوی بتواند با استفاده از چرخهای خود روی سطح مریخ حرکت کند. اما در این میان وی متوجه شد که این فرآیند به این علت آهسته شده است که مهندسان مجبورند پیش از هر مانور چندین دقیقه صرف وارد کردن یک کد محرمانه روی رایانه های خود کنند.

بنابراین آورون این مشکل را با یک برنامه اجرایی آی فن حل کرد تا حرکت این ربات یک تنی چون یک اتومبیل کنترل از راه دور ساده باشد.

آورن اظهار داشت: مهندسان مجبور بودند زمان زیادی را پشت رایانه های خود بگذرانند و در این میان نمی توانستند توجی به پیشرفت مریخ نورد در سطح شبیه سازی شده مریخ کنند، اما با این برنامه اجرایی مشکل به سرعت و ساده حل شد و آنها توانستند بفهمند که این مریخ نورد به واقع قادر است چه کاری انجام دهد.

ادامه مطلب ...
 

طرفداران UFO : انتشار تصاویری عجیب از مریخ

از دو هفته پیش که مریخ نورد کنجکاوی ناسا در سیاره مریخ فرود آمد با تجهیزات خود که دربرگیرنده 17 دوربین است تلاش کرده از به اصطلاح اجسام پرنده ناشناخته و سایر موارد نامتعارف در چشم اندازهای اطراف خود عکس بگیرد.

این درحالی است که یک گروه از افرادی که به وجود این اجسام ناشناخته باور دارند تصاویری در اینترنت منتشر کرده و ادعا کرده اند که این تصاویر در مجموعه تصاویر منتشر شده توسط کنجکاوی بوده است.

این گمانه زنی ها درباره مریخی ها از زمانی آغاز شد که نخستین بخش از تصاویر مریخ نورد کنجکاوی ارسال و منتشر شد.

در این تصاویر یک جسم مبهم دور و اسرار آمیز دیده می شود که به طور اسرار آمیز پدید آمده و در تصاویر متوالی از افق مریخ ناپدید شده است و حتی در مرحله اول دانشمندان ناسا را نیز گیج کرده بود اما پس از بحث و بررسیهای مختلف میان دانشمندان ناسا این جسم عجیب نه تنها نشانه ای از فعالیتهای بیگانگان نبوده بلکه گردوغباری بوده که توسط جرثقیل هوایی که کنجکاوی را به سطح مریخ منتقل کرده است ایجاد شده است و پس از آن مسیر حرکت آن تا 600 متر تغییر کرده است.

استیون سل از مهندسان ناسا که کارشناس جرثقیل هوایی است که روی مأموریت کنجکاوی کار می کرده است، گفت: ما اعتقاد داریم که این جسم در نتیجه تأثیر فرود ایجاد شده است.

ادامه مطلب ...
 

پایان ساخت ماهواره دانشگاه صنعتی شریف

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف از پایان پروژه ماهواره دانشجویی این دانشگاه خبر داد و گفت: این ماهواره در نوبت پرتاب قرار دارد. پروژه طراحی و ساخت این ماهواره در سال 87 و براساس توافق میان سازمان فضایی و دانشگاه صنعتی شریف اجرایی شد.
این ماهواره دانشجویی دارای وزن 50 کیلوگرم و ابعاد 40 در 40 در 40 است و به منظور طراحی و ساخت آن فعالیت های دقیق علمی و پژوهشی توسط بیش از 100 نفر از دانشجویان، فارغ التحصیلان و اعضای هیات علمی این دانشگاه انجام شده است.
ادامه مطلب ...
 
صفحه 1 از 68