سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها ستارگان مرده ما را صدا می‌زنند


ستارگان مرده ما را صدا می‌زنند

علایم رادیویی ناشناخته‌ای که سی سال است که از بخش‌های خالی کهکشان دریافت می‌شود، احتمالا آخرین فریادهای ستارگان مرده‌ای است که از سحابی‌ها دریافت می‌شود. به نظر می‌رسد که ترس و وحشت شب هالووین فقط مختص زمین نیست، یا دست‌کم اخترشناسان در جایی خارج از زمین نیز می‌توانند به مردگان فکر کنند. برخی اخترشناسان می‌گویند که هنوز می‌توان صدای ستارگانی را که مدت‌ها پیش از این مرده‌اند، از هزارتوهای جهان پیرامون شنید.

به باور برخی از اخترشناسان، تصاویر راداری رادیویی اسرار آمیزی که ظاهرا از بعضی نواحی خالی در فضا می‌آیند، ممکن است آخرین صداهای ستارگان ناکامی باشند که مدت‌ها پیش از این نابود شده‌اند.

 به گزارش نیوساینتیست، از سال 1980 / 1359 تاکنون، سیزده تصویر روی صفحه رادار رادیوی نجومی مشاهده شده که توضیحی برای آنها نمی‌توان یافت. آنها از نقاطی پدیدار شده‌اند که در آنها هیچ ستاره و یا کهکشانی مشاهده نشده، بین چند ساعت تا چند روز در آنجا مانده‌اند و هرگز در آن نقاط تکرار نشدند. یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی اران افک در دانشگاه صنعتی کالیفرنیا در شهر پاسادنا چنین نتیجه گرفته که این تصاویر عجیب راداری ممکن است ردپای اجتماعات پرتراکمی از گروه‌های ستاره‌ای باشند که از ستارگان نوترونی تشکیل شده‌اند.

 

برآورد می‌شود که بیش از یک میلیارد ستاره نوترونی در جهان وجود داشته باشند که اکثر آنها غیر قابل مشاهده هستند. بعضی از ستاره‌های نوترونی جوان و تازه شکل گرفته نیز که کشف شده‌اند، به دلیل سرعت بالای چرخش آنها بوده که پالس‌های رادیویی با بسامد چند ده بار در ثانیه به سوی ما می‌فرستند.

 این گروه محاسبه کردند که اگر در هر چند ماه، هر کدام از این ستارگان نوترونی یک سری امواج رادیویی متوالی را تولید کند، امکان دارد که بعد از جذب گازهای میان‌ستاره‌ای، ستارگان نزدیک‌تر توسط رصدگرها دیده شوند.

جفری باور از دانشگاه برکلی در کالیفرنیا که اعضای تیم او 7 مورد از انفجارهای موجود در داده‌های بایگانی شده تلسکوپ عظیم آرایه‌ای واقع در رصدخانه ملی اختر شناسی رادیویی مکزیک را یافته‌اند، می‌گوید: «احتمال این‌که ستارگان نوترونی علت اصلی تمام این چیزها باشند، کم نیست. آنها در سراسر کهکشان حاضرند».

 

باور وهمکارانش در نظر دارند با استفاده از رصدخانه مداری پرتوی ایکس چاندرا، محل ارسال این امواج رادیویی را کاوش کنند و به دنبال نشانه‌های تابش اشعه ایکس بگردند، چرا که این از ویژگی‌های ستاره‌های نوترونی است.

ترجمه مجید جویا از خبرآنلاین