سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها استفاده از طیف سنج مریخی برای تشخیص بیماری زمینی


استفاده از طیف سنج مریخی برای تشخیص بیماری زمینی

کالین پیلینگر دانشمندی انگلیسی در دانشگاه Open که به واسطه ابداع کاوشگر بیگل 2 و پروژه اش برای آغاز ماموریتی به مریخ مورد تمسخر قرار گرفت ابزاری را ابداع کرده است که می تواند در زمینه تشخیص پزشکی بیماری سل مورد استفاده قرار گیرد. پیلینگر در سال 2003 با همکاری محققان آژانس فضایی اروپا و دانشگاه لسیستر کاوشگری را ابداع کرده و به مدار پرتاب کرد که می توانست نمونه های به دست آمده از خاک مریخ را با کمک طیف سنج جرمی اش مورد بررسی قرار داده و شواهدی از وجود یا عدم وجود حیات در سیاره سرخ به دست آورد. این ماموریت در ماه دسامبر 2009 و با قطع شدن ارتباط بیگل 2 با زمین با شکست مواجه شد و انتقادات فراوانی را برای پیلینگر به بار آورد.

اما اکنون اعلام شده است طیف سنج جرمی که برای این کاوشگر ساخته شده بود با ویژگی های منحصر به فردی مانند وزن کم، مقاومت بالا در برابر تغییر حرارت و مصرف انرژی کم می تواند برای تشخیص سریع یکی از بیماری هایی که در سال 2007 جان 1.7 میلیون انسان را گرفت، مورد استفاده قرار گیرد.

بیماری سل یا TB از جمله بیماری هایی است که پزشکان در تشخیص آن با مشکل مواجه می شوند و شیوه های متعدد برای شناسایی سریع آن اغلب با موانع جدی مواجه می شوند. اما دانشمندان دانشگاه Open اعلام کرده اند طیف سنج ساخته شده توسط پیلینگر می تواند با سرعتی بالا این بیماری را در افراد مختلف تشخیص دهد. این دانشمندان توضیح دقیقی از چگونگی تشخیص سل با کمک این طیف سنج جرمی نداده اند.

 

بر اساس گزارش ویرد، تغییر جهت در استفاده از این طیف سنج که به منظور استفاده در تحقیقات فضایی ابداع شده بود توانسته است از میزان تلخی تجربه پیلینگر در ارسال کاوشگر به مریخ بکاهد. وی که به دلیل ابتلا به MS برای حرکت از ویلچر استفاده می کند در رابطه با ابداع خود و زمینه جدید تشخیص بیماری سل می گوید: همیشه انگشت اتهام به سوی ما نشانه رفته است که میلیونها دلار را برای ابداع ابزاری بیهوده برای سفر به فضا به هدر داده ایم، اتهامی که از دل آن ابزاری سودمند برای زمینیان به وجود آمد که نمی توان قیمتی بر روی آن گذاشت."

به گزارش خبرگزاری مهر