سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها رکوردشکنی‌های بزرگ‌ترین آزمایشگاه زمین آغاز شد


رکوردشکنی‌های بزرگ‌ترین آزمایشگاه زمین آغاز شد

برخورددهنده بزرگ هادرون LHC، موفق شد پرتوهای ذره‌ای را با بیست درصد قدرت بیشتر نسبت به آزمایشگاهی امریکایی که رکورد پیشین شتاب دادن به پروتون را داشت، پرتاب کند. به گزارش واحد مرکزی خبر، میزان قدرت پرتوهای پروتون در برخورددهنده بزرگ هادرون برای دست‌یابی به هدف نهایی مد نظر دانشمندان ضروری است. هدف محققان این است که قدرت ذرات به هنگام برخورد با یکدیگر، به حدی زیاد باشد که بر اثر متلاشی شدن آن‌ها، بنیادی‌ترین ذرات ماده پدید آیند.

طبق اعلام سازمان پژوهش‌های هسته‌ای اروپا، ال.اچ.سی در آزمایش دیروز خود توانست دو پرتوی ذره‌ای را با ظرفیت 1.18 ترا الکترون‌ولت (هر ترا معادل یک‌هزار میلیارد است) به ازای هر پرتو به حرکت درآورد و رکورد پیشین را که 0.98 ترا الکترون ولت بود، بشکند. رکورد پیشین شتاب ذرات به برخورددهنده تواترون در آزمایشگاه شتاب‌دهنده ملی فرمی (فرمی‌لب) در شیکاگوی امریکا تعلق داشت.

 

cern

 

 فیزیکدان‌ها به جای سرعت پروتون‌ها در دستگاه برخورددهنده ذرات، انرژی جنبشی آن‌ها را اندازه می‌گیرند؛ زیرا پروتون‌ها داخل دستگاه شتاب‌دهنده با سرعتی بسیار نزدیک به سرعت نور حرکت می‌کنند و اندازه‌گیری چنین سرعتی در عمل امکان‌پذیر نیست.

 

رالف هیوئر، مدیر کل سازمان پژوهش‌های هسته‌ای اروپا، سرن، از ثبت رکورد جدید اظهار خوشحالی کرد؛ ولی گفت که هنوز راه زیادی در پیش رو است. قرار است که در زمستان امسال، نخستین آزمایش فیزیکی با برخورد رودرروی دو باریکه ذرات، هریک به انرژی 3.5 ترا الکترون ولت انجام شود. این برخورد 7 ترا الکترون انرژی خواهد داشت و موفقیت در آن، می تواند مقدمه‌ای برای دست‌یابی به انرژی‌های بسیار بالاتر در سال آینده خواهد بود. ال.اچ.سی برای شتاب‌دادن ذرات به 7 ترا الکترون‌ولت که منجر به برخوردهایی با انرژی 14 تی.ای.وی خواهد شد، ساخته شده است.

 

آزمایش دیروز، یکی دیگر از آزمایش‌های موفقیت‌آمیز اخیر ال.اچ.سی بوده است. برخورد دهنده بزرگ هادرون یا ال.اچ.سی با ارزشی معادل ده میلیارد دلار در نقاط مرزی سوئیس با فرانسه واقع شده است. این دستگاه سال گذشته به‌دلیل نشت هلیوم مایع تعطیل شد و اکنون بعد از تعمیرات گسترده راه‌اندازی شده است.

گزارش از روزنامه خبر