سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها كشف عناصر حيات در يكي از اقمار زحل


كشف عناصر حيات در يكي از اقمار زحل

مطالعات انجام شده بر داده‌هاي فضاپيماي كاسيني-هويگنز نشان مي‌دهند كه انسلادوس، يكي از اقمار سياره زحل، داراي مقادير زيادي يون منفي ملكول آب در لايه‌هاي يخي خود است.

به گفته پروفسور اندرو کوتس، نويسنده اصلي مقاله‌اي كه اخيرا در رابطه با اين كشف جديد منتشر شده، در حالی که وجود آب بر زير يخ‌هاي سطحي انسلادوس عجيب به نظر نمي‌رسد اما این یون‌های تازه کشف شده كه زياد هم دوام ندارند، شاهد ديگري برای اثبات وجود يك اقيانوس از آب مايع در زير لايه يخي انسلادوس كه تمام سطح اين قمر را پوشانده به حساب مي‌آيند و هر جا آب، کربن و انرژی وجود داشته باشد شرایط وجود حیات نيز وجود دارد. اما به گفته وي آنچه دانشمندان را متحير ساخته، ميزان بسيار بالاي اين يون‌ها در قمر انسلادوس است.

 

 دستاوردهاي علمي اخير بر اساس مطالعات انجام شده توسط دانشمندان آزمايشگاه علوم فضايي مولارد وابسته به دانشگاه لندن بر روي تصاوير و داده‌هاي فضاپيماي كاسيني-هويگنز ناسا به دست آمده است. اين فضاپيما در ماه‌هاي نخست ماموريت خود به دور سياره زحل ستوني از ابري را شناسايي كرده بود كه منشا آن فوران‌هاي بخار آب و ذرات يخي از سطح قمر بودند. در سال 2008 كاسيني-هويگنز با پرواز به سوی اين توده ابرمانند اين اطلاعات را به زمين مخابره كرد.

 

پيش از اين، علاوه بر زمين، دنباله‌دارها و همچنين تيتان، قمر ديگر زحل تنها اجرام سماوي در منظومه شمسي محسوب مي‌شدند كه در آنها يون‌هاي منفي ملكول آب وجود دارد. بر روي سطح زمين، اين يون‌ها در مكان‌هايي كه آب مايع در جريان است، به وفور يافت مي‌شوند.

 

زينب حسيني از سايت نجوم ايران

به گزارش خبر آنلاين