سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها نزديك ترين هم نشيني مشتري با زمين طي 50 سال اخير


نزديك ترين هم نشيني مشتري با زمين طي 50 سال اخير

به گزارش آسوشيتدپرس، مشتري ساعات آخر روز دوشنبه از فاصله 592 ميليون كيلومتري زمين عبور مي كند كه از سال 1963 تاكنون نزديكترين هم نشيني اين سياره با زمين است.

اين سياره هنگام غروب آفتاب در قسمت پايين آسمان در سمت مشرق مشاهده مي شود و در حوالي نيمه شب مستقيما در بالاي سر ديده خواهد شد و علت آن اين است كه زمين تا ساعات اوليه بامداد سه شنبه از ميان مشتري و خورشيد عبور خواهد كرد.

مشتري كه بزرگترين سياره منظومه خورشيدي است شبيه يك ستاره بسيار درخشان -- سه برابر پرنورتر از شباهنگ كه درخشانترين ستاره شب است-- به نظر مي رسد.


در حال حاضر ماه بيشترين درخشش را در آسمان شب دارد. دوربين هاي دوچشمي و تلسكوپ ها به طرز چشمگيري رصد مشتري را كه به همراه قمرهاي بسيار آن در هنگام غروب آفتاب از افق شرق طلوع مي كند، بهبود مي بخشد.

'توني فيليپس' اخترشناسي دركاليفرنيا گفت: مشتري در حال حاضر بسيار درخشان است و براي كشف آن به نقشه نيازي نداريد.

وي افزود: براي مشاهده مشتري تنها كافي است كه از خانه خارج شويد و به آسمان نگاه كنيد.

بر حسب اتفاق، اورانوس نيز در همان شب يك هم نشيني نزديك خواهد داشت. اورانوس در نزديكي مشتري ظاهر خواهد شد، اما رصد آن با چشم غير مسلح دشوارتر خواهد بود.

با استفاده از يك تلسكوپ اورانوس شبيه يك صفحه زمرد رنگ با جدايي كمتر از يك درجه از مشتري مي درخشد.

مشتري تقريبا هر 12 سال به هم نشيني زمين مي آيد. در سال 1999 اين سياره با فاصله اندكي بيشتر ، از نزديكي زمين عبور كرد.

فيليپس افزود: چيزي كه به ندرت اتفاق مي افتد اين است كه اين بار اورانوس همان زمان يك هم نشيني نزديك با مشتري دارد كه اين پديده تنها يك بار در طول عمر انسان اتفاق مي افتد.

وي خاطر مشان كرد: اورانوس درحالي كه با استفاده از يك تلسكوپ اورانوس دقيقا در نزديكي مشتري ديده مي شود در فاصله 7/2 ميلياردي كيلومتري زمين نيز قرار خواهد داشت.

 

زینب حسینی از سایت نجوم ایران

به نقل از ايرنا