سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها پلوتو و پنجمین قمر آن


پلوتو و پنجمین قمر آن

پلوتو به خاطر اندازه کوچک و مدار عجیب و غریبش چند سالی است که جزو سیارات کوتوله دسته‌بندی شده، اما کشف پنجمین قمر آن باعث شده تا این دنیای دور افتاده در دسته‌بندی کاملا منحصر به فردی قرار بگیرد.

 کشف پنجمین قمر پلوتو بار دیگر منازعات تازه‌ای را میان اخترشناسان در خصوص تنزل رتبه این جرم آسمانی از مقام یک سیاره کامل برانگیخت. اکنون این سوال مطرح شده است که شش سال پس از تصمیم اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی، آیا زمان تجدیدنظر در این خصوص فرا نرسیده است؟
به گزارش نیوساینتیست، تنها چند دهه قبل، اختلاف میان سیارات و اجرام کوچک‌تر همانند سیارک‌ها و قمرها به نظر واضح می‌آمد. اما هر چه بیشتر درباره منظومه شمسی خود می‌آموزیم، طبقه‌بندی اجرام فراوان آن در دسته‌بندی‌های کاملا متمایز دشوارتر می‌شود.
 
 
 
اکنون ما می‌دانیم که پلوتو و قمر نسبتا بزرگ آن، شارون، یک مجموعه دوتایی را تشکیل می‌دهند و به دور نقطه‌ای مشترک میان خود در حال گردش هستند. در عین حال، حداقل چهار جرم کوچک‌تر در مدارهایی متمایز به دور آنها در حال گردشند.
تا جایی‌که ما می‌دانیم، هیچ چیز دیگری مشابه پلوتو در منظومه شمسی وجود ندارد. به نظر می‌رسد که نه «سیاره» و نه «سیاره کوتوله» هیچ کدام برای توصیف پلوتو مناسب نیستند. شاید مجموعه پلوتو-شارون استحقاق یک طبقه‌بندی کاملا منحصر به خود را داشته باشند.

 

زینب حسینی از سایت نجوم ایران

به نقل از خبرآنلاین