(سیوز در زبان روسی به معنی اتحاد است). یکی از عکاسان مشهور ناسا آقای بیل اینگالاس تصاویر بسیار خوبی را از جریان کامل پرتاب سفینه فضایی روسی با موشک TMA-16 تهیه نمود و قرار است این موشک امروز به مقصد ایستگاه بین المللی فضایی پرتاب شود. اما ماجرای سفینه فضایی سیوز از لحظه انتقال به سکوی پرتاب تا لحظه پرتاب آن به فضا کاملأ با شاتل ها متفاوت است و فرق میکند که این تصاویر گوشه های از آن را به ما باز گو میکند. در ضمن پرتاب این بار سیوز یک مقدار با شکوه تر و زیباتر از پرتاب های قبلی است، بخاطر درک آن فقط به ترکیب تیم پرواز یک نگاه بی اندازیم: در پرواز این بار شخصی بنام گی لالیبرت بنیانگذار موسسه سرکیو دو سولیل که بیشتر نمایش های سرکس (سیرک) خیابانی را انجام میدهد، می باشد. در کنار آن کاپیتان سیوز آقای ماکس سورایف و انجینیر پرواز از ناسا آقای جیف ویلیامز اند که طبق برنامه موشک سیوز بامداد امروز چهارشنبه از پایگاه فضایی بایکانور در قزاقستان پرتاب شد.
شرح تصویر: موشک سیوز بعد از رسیدن به سکوی پرتاب در حال بالا شدن می باشد.
روی پیراهن آقای لالیبرت به روسی چنین نوشته: روس کوسموس (آژانس فضایی روسیه) موافق است.
آقای گی لالیبرت برای این پرواز 35 میلیون دالر پرداخته که در بدل آن 12 روز در ایستگاه بین المللی فضایی می ماند. به احتمال زیاد این شخص آخرین مسافر یا شخصی می باشد که در بدل پرداخت پول به ایستگاه بین المللی فضایی پرواز میکند، زیرا با تقاعد (بازنشستگی) شتل های فضایی، موشک های سیوز یگانه وسیله انتقال دهنده فضانوردان به ایستگاه و برعکس می باشد.
بالابر یا داربرست های پرتاب در اطراف موشک سیوز.
موشک سیوز بخاطر رسیدن به ایستگاه بین المللی فضایی دو روز را طی میکند و قرار است که به روز جمعه، 2 اکتوبر با ایستگاه بین المللی فضای وصل شود.
در ایستگاه بین المللی فضایی این افراد منتظر رسیدن سیوز و خدمه آن هستند: کاپیتان ایستگاه گنادی پدالکا، مایک بارات و نیکول ستوت از ناسا، فرانک دی وین از آژانس فضایی اروپا (ایسا)، یک فضا نورد روسی بنام رومان روماننکو و بوب تیرسک از آژانس فضایی کانادا. آقای پدالکا و بارات همراه با مسافر فضایی شان یعنی آقای لالیبرت به تاریخ 10 اکتوبر توسط موشک سیوز TMA-14 که هم اکنون به بدنه ایستگاه بین المللی فضایی وصل است، به زمین باز میگردند.
منبع: سایت آسمان کابل