سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها ايران شب هاي گاليله را جشن مي گيرد


ايران شب هاي گاليله را جشن مي گيرد

در پي موفقيت کم سابقه طرح 100 ساعت نجوم، بخش ديگري از اين طرح با نام "شب هاي گاليله" برگزار خواهد شد. هماهنگ کننده طرح شب هاي گاليله در ايران، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با اعلام اين خبر، افزود: شب هاي گاليله که از 30 مهر تا دوم آبان امسال برگزار خواهد شد قصد دارد مردم را به تکرار تجربه گاليله دعوت کند. طرح شب هاي گاليله در ايران تحت نظر "انجمن نجوم ايران" برگزار مي شود. "ندا مبرا" گفت: طرح شب هاي گاليله بر رصدهاي خياباني استوار است و با همکاري گروههاي مختلف نجومي و علاقمندان در سراسر جهان برگزار مي شود.

وي با اشاره به نقش برجسته ايران در فعاليت‌هاي آماتوري نجوم و موفقيت چشمگير اين کشور در برگزاري طرح 100 ساعت نجوم، گفت: شب هاي گاليله همزمان با کشورهاي جهان در سراسر ايران جشن گرفته مي شود.

مبرا خاطر نشان کرد: شب هاي گاليله فرصتي بي‌نظير براي ديدار مجدد با اقمار گاليله‌اي مشتري است. در اين شب‌ها از گروه‌هاي نجوم آماتوري دعوت شده با آوردن ابزارهاي رصدي خود به محل‌هاي عمومي مردم را به رصد مشتري و اقمار آن و در عين حال هلال ماه نو و ديگر اجرام سماوي دعوت کنند.

هماهنگ کننده طرح شب هاي گاليله در ايران گفت: بي‌شک کشور ما نيز مي‌تواند در اين بين نقش ممتازي به عهده بگيرد.

مبرا با اشاره به اينکه شب هاي گاليله در ادامه پروژه 100 ساعت نجوم و به مديريت برگزارکننده جهاني سال بين المللي نجوم برگزار مي شود، تاکيد کرد: طرح 100 ساعت نجوم در فروردين ماه امسال برگزار شد و آنچنان با محبوبيت مواجه گشت که کمتر کسي گمان مي‌کرد به چنين موفقيتي دست يابد.

 

وي افزود: حتي طراحان برنامه هم گمان نمي کردند ده‌ها کشور و در هر کشور ده‌ها گروه به جمع برگزارکنندگان اين برنامه بپردازند و در بخش‌هاي مختلف آن مشارکت کنند.

مبرا خاطر نشان کرد: موفقيت چشمگير اين برنامه که از سوي دبيرخانه سال جهاني نجوم و با هماهنگي انجمن منجمان بدون مرز (AWB) برگزار شد، سبب گشت تا طراحان اين برنامه به اين فکر بيفتند که 6 ماه پس از آن، بار ديگر جشن بزرگ ديگري برگزار کنند و اين بار به افتخار کسي که اين سال به ياد چهارصدمين سالگرد رصدهاي او که نخستين رصدگر تلسکوپي تاريخ بود اين برنامه را "شب‌هاي گاليله" ناميده‌اند.

وي يادآور شد: شب‌هاي گاليله به ياد اين رصد تاريخي گاليله صورت خواهد گرفت. شب‌هاي 30 مهر تا‌‌ 2‌‌آبان امسال وضعيت مشتري از ديد ما زميني‌ها شبيه به همان وضعيتي است که گاليله 400 سال پيش براي اولين بار به آن نگريست و شايد اين فرصتي باشد تا بسياري از مردم شگفتي و حس کنجکاوي گاليله را بار ديگر تجربه کنند.

مبرا خاطر نشان کرد: شب‌هاي گاليله و شب‌ها و برنامه‌هاي ديگر همه و همه بهانه ‌اي براي آشنايي مردم با جهاني عظيم و بزرگ و وسيع است؛ جهاني که در آن، ميلياردها کهکشان هريک ميزبان ميلياردها ستاره اي همچون خورشيد هستند که به دور بسياري از آنها سياراتي همچون سيارات منظومه شمسي در حال چرخش هستند.

وي در پايان گفت: شايد با فکر کردن به اين وسعت بي‌انتها انسان به ياد بياورد که بايد اندکي متواضع‌تر با محيط اطراف خود برخورد کند.

منبع : ایرنا