در آغاز قرار بود موشک آرس1 بعدازظهر سهشنبه پرتاب شود، اما وضعیت نامناسب جوی و خطرات ناشی از ایجاد الکتریسیته ساکن به هنگام عبور موشک از درون ابرها، این آزمایش را یک روز به تاخیر انداخت. درنهایت، ناسا توانست این موشک را در ساعت 19:00 چهارشنبه 6 آبان به وقت ایران (15:30 چهارشنبه 28 اکتبر به وقت جهانی) از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا پرتاب کند.
در این آزمایش، مرحله اول این موشک آزمایش شد. مرحله اول آرس1 همانند موشکهای کمکی شاتل فضایی از سوخت جامد استفاده میکند و طوری برنامهریزی شده که مرحله دوم و کپسول فضانوردان را تا ارتفاع 45 کیلومتری سطح زمین بالا ببرد.
پس از رسیدن به ارتفاع مورد نظر، مرحله اول از بقیه موشک جدا شد و با استفاده از چتر نجات در اقیانوس اطلس فرود آمد.
کارشناسان ناسا موفق شدهاند مرحله اول را از آب بگیرند و آنرا برای تحلیل بیشتر به مرکز فضایی منتقل کنند. همچنین در این پرتاب آزمایشی، نرمافزار هدایت پرواز مورد بررسی قرار گرفت و عملکرد موشک در برابر نیروهای غیرقابل پیشبینی جوی که چرخشهای ناخواستهای به موشک وارد میکنند، آزمایش شد.
هرچند اولین پرتاب آزمایشی این موشک با موفقیت انجام شد، اما آینده این پروژه بسیار مبهم است. پیشنهاد تغییر سیاستهای بلندمدت ناسا، کاهش بودجه در کنار برخی مشکلات فنی سبب شده است کمیته منصوب کاخ سفید برای بازنگری در برنامههای سفر انسانی ناسا، احتمال ملغی شدن پروژه آرس1 و استفاده از موشکهای رایج فعلی را برای سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی افزایش دهد.
در ادامه، تصاویر گرفته شده از دقایق اولیه پرتاب را میبینید:
لحظه پرتاب! موتورهای مرحله اول آرس1 روشن میشوند.
آرس1 به سرعت ارتفاع میگیرد
آیا آرس1 میتواند جایگزین شاتلهای فضایی موفق و فرسوده شود؟
یک دقیقه پس از پرتاب. توده هوای فشرده در اطراف نیمه فوقانی موشک، هاله ای از ابر را به ذهن متبادر میکند
نمای بزرگتر، جزئیات بیشتری از هوای فشرده در اطراف مرحله فوقانی آرس1 به نمایش میگذارد.
آرس1 آرام آرام با دورشدن از سکوی پرتاب، از نظر محو میشود.