شب رصدي صلح ستارگان سه شنبه شب در نقطه مرزي ايران و آذربايجان بر فراز پل ميان اين دو کشور برگزار شد.دبير انجمن صلح آسماني روز چهارشنبه گفت: چند سال است که يونسکو 19 آبان برابر با 10 نوامبر را به نام "روز جهاني علم با هدف صلح و توسعه"، نامگذاري کرده است. محمد جواد ترابي افزود: امسال برنامه رصدي صلح ستارگان با همت "انجمن صلح آسماني" و "مرکز تحقيقات نجوم و اختر فيزيک مراغه" و با همکاري نهادهاي مرزي برفراز پل رود "ارس" در نقطه صفر مرزي مابين جلفا و نخجوان برگزار شد.
وي خاطرنشان کرد: در اين برنامه گردشگران و تجاري که قصد عبور از پل براي ورود به آذربايجان يا ايران را داشتند، فرصت پيدا کردند تا در اين مکان به رصد اجرام آسماني همچون مشتري و قمرهاي آن، خوشه پروين و کهکشان آندرومدا بپردازند.
دبير انجمن صلح آسماني يادآوري کرد: طرح صلح ستارگان يکي از پروژه هاي رسمي سال جهاني نجوم است که ايده پرداز آن انجمن صلح آسماني، سازمان مردم نهاد علمي پژوهشي ايران بوده است و هم اکنون با حمايت اتحاديه بين المللي نجوم و يونسکو در سراسر جهان در حال برگزاري است.
ترابي در توصيف طرح صلح ستارگان، گفت: صلح ستارگان، شب رصدي دوستانه اي در نقاط مرزي کشورها است که براي مردم مرزنشين به طور همزمان در دو سوي مرز کشورها برگزار مي شود تا آسمان نشانه اي باشد براي صلح و سازش ميان ملت ها و پلي باشد ميان فرهنگ ها . همچنين صلح ستارگان سعي دارد تا نشان دهد که براي علم و درک زيبايي هاي کيهان، مرزي وجود ندارد.
وي افزود: طرح صلح ستارگان در حال حاضر با همکاري 36 گروه از 27 کشور در سراسر جهان برگزار مي شود.
دبير انجمن صلح آسماني اضافه کرد: انجمن صلح آسماني و انجمن نجوم ايران با حمايت يونسکو و اتحاديه بين المللي نجوم و با همکاري سازمان ها و انجمن هاي نجومي عضو صلح ستارگان در سراسر جهان از برگزار کنندگان اين طرح هستند.
ترابي خاطر نشان کرد: همزمان با برگزاري شب رصدي ميان ايران و آذربايجان در مرز جلفا و نخجوان ، همکاران طرح صلح ستارگان در عراق و سوريه نيز شب رصدي صلح ستارگان را در منطقه خود برگزار کردند.
گزارش از خبرگزاری جمهوری اسلامی