سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها موشك دلتاي 4 حامل ماهواره مخابراتي ارتش آمريكا به فضا پرتاب شد


موشك دلتاي 4 حامل ماهواره مخابراتي ارتش آمريكا به فضا پرتاب شد

پس از نگراني‌هايي كه در رابطه با احتمال به تعويق انداختن پرتاب ماهواره مخابراتي ارتش آمريكا وجود داشت، اين ماهواره سرانجام شنبه 14 آذر 1388(5 دسامبر 2009) از پايگاه كيپ كاناورال فلوريدا به وسيله موشك دلتاي 4 به فضا پرتاب شد. پس از نگراني‌هايي كه در رابطه با احتمال به تعويق انداختن پرتاب ماهواره مخابراتي ارتش آمريكا وجود داشت، اين ماهواره سرانجام شنبه 14 آذر 1388(5 دسامبر 2009) از پايگاه كيپ كاناورال فلوريدا به وسيله موشك دلتاي 4 به فضا پرتاب شد. سرعت اوليه پرتاب موشك دلتاي 4 در نوع خود بي‌سابقه بود به نحوي كه تنها در 36 ثانيه توانست ديوار صوتي را شكسته و سه دقيقه بعد وارد مرز قراردادي فضا شود. 

علاوه بر موتور سوخت هيدروژني مرحله اول، چهار موتور پيشران سوخت جامد كه به موشك حامل ماهواره آمريكا متصل بودند در هنگام پرتاب اوليه روشن شدند تا اين موشك 66 متري را به فضا پرتاب كنند. تا پيش از اين در ساخت موشك‌هاي دلتاي 4 فقط از دو موتور سوخت جامد استفاده مي‌شد.

 

ماهواره موسوم به WGS3 كه توسط اين موشك به فضا پرتاب شد سومين ماهواره نيروي هوايي آمريكا از مجموعه ماهواره‌هاي مخابراتي ست‌كام (SATCOM) محسوب مي‌شود. اين ماهواره‌ها به تدريج جاي سامانه‌هاي ارتباطات ماهواره‌اي دفاعي موسوم به DSCS را گرفته‌اند. ظرفيت اين ماهواره‌ها نسبت به ماهواره‌هاي سري قبل 10 برابر بيشتر بوده و به همين سبب دريافت و پردازش اطلاعات از طريق آنها با سرعت بيشتري ميسر است.

 

كاربرد اين ماهواره‌ها بيشتر نظامي بوده و جهت تهيه نقشه‌هاي جغرافيايي و ساير اطلاعات براي سربازان در هنگام نبرد، ارسال اطلاعات و پيام‌هاي صوتي و تصويري و حتي فراهم ساختن امكاناتي نظير تلويزيون‌هاي ماهواره‌اي و اينترنت براي سربازان به كار مي‌روند. ماهواره‌هاي WGS1 سال گذشته و WGS2 اوايل امسال به فضا پرتاب شده بودند. آمريكا در حمله به عراق و افغانستان از ماهواره مخابراتي WGS2 جهت پوشش اخبار و دريافت اطلاعات از نيروهاي خود بهره جسته است.

 

در حال حاضر 3 ماهواره ديگر از سري WGS به سفارش نيروي هوايي آمريكا در حال ساخت هستند كه قرار است تا پايان سال ميلادي جاري، ساخت WGS4 نيز به پايان رسد. اين 6 ماهواره در مجموع 1/2 ميليارد دلار هزينه در بر داشته‌اند. نيروي هوايي آمريكا همچنين اعلام كرده است كه در طول مدتي كه اين ماهواره‌هاي سري جديد ساخته و به فضا پرتاب مي‌شوند، 9 ماهواره از مجموعه ماهواره‌هاي DSCS همچنان در مدار خود باقي مانده و مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

 به نقل از سازمان فضایی ایران