سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها روسيه براي مقابله با خطر برخورد سيارك آپوفيس با زمين دست به كار شد


روسيه براي مقابله با خطر برخورد سيارك آپوفيس با زمين دست به كار شد

رييس سازمان فضايي روسيه اعلام كرد اين سازمان برنامه‌هايي را براي منحرف كردن مسير سيارك آپوفيس به منظور جلوگيري از برخورد احتمالي با زمين طراحي كرده است. هرچند احتمال برخورد اين سيارك با زمين نسبتا پايين است، اما از آنجا كه در صورت برخورد احتمالي، فاجعه‌اي در انتظار زمين خواهد بود، مطالعات مختلفي به منظور منحرف كردن مدار اين سيارك و يا انهدام آن در فضا تا كنون توسط دانشمندان انجام گرفته است. بنابر گفته آناتولي پرمينوف، رييس سازمان فضايي روسيه، دانشمندان اين سازمان بررسي بيشتر اين مساله را در راس كارهاي خود قرار داده‌اند و قرار است سلسله جلساتي نيز در اين خصوص برگزار كنند.

به گفته وي، به دليل اهميت بالاي موضوع، هر طرح پيشنهادي كه به تصويب اين سازمان برسد قابليت تبديل شدن زمينه‌اي براي همكاري‌هاي وسيع بين‌المللي را دارا خواهد بود. وي در خصوص اينكه از كدام روش براي جلوگيري از برخورد آپوفيس با زمين استفاده خواهد شد نظري ارائه نداد اما اذعان داشت كه اين روش قطعا شامل استفاده از بمب‌هاي هسته‌اي براي منهدم كردن آن نخواهد بود.


 

سيارك آپوفيس ابتدا در اواسط سال 2004 ميلادي كشف شد و از آنجا كه احتمال برخورد آن با زمين در ابتدا 7/2 درصد تخمين زده شده بود، براي مدتي موجب بروز نگراني‌هاي فراواني شد. اما بر اساس آخرين مطالعات بر روي مدار اين سيارك و شبيه‌سازي‌هاي رايانه‌اي، احتمال برخورد آن با زمين در زمان نزديك‌ترين فاصله با زمين در سال 2036، يك در 250هزار عنوان شده است. البته آپوفيس دقيقا 7 سال زودتر، يعني در 13 فوريه 2029 ميلادي هم يك بار از نزديكي زمين و از فاصله 30هزار كيلومتري آن عبور خواهد كرد كه البته هرچند خطري را متوجه زمين نخواهد كرد، اما فرصت بسيار مناسبي را براي مطالعه بهتر آن و آماده شدن براي گذر دوباره سيارك در سال 2036 فراهم خواهد كرد.

 

بزرگ‌ترين قطر آپوفيس، حدود 300 متر است. البته سيارك 27 ميليون تني آپوفيس حتي در صورت برخورد با زمين هم نمي‌تواند موجب تغييرات شديد آب‌وهوايي و در نهايت انقراض حيات بر روي كره زمين شود، هرچند چنين برخوردي قطعا براي زمين فاجعه‌بار خواهد بود.

به نقل از iranian space agency