بهنظر میرسید اغتشاشات گرانشی در منظومههای ستارهای دوتایی، مانع از شکلگیری سیارات در آنها میشود؛ اما تازهترین شبیهسازیها از وجود سیارات سنگی در این منظومهها، بخصوص نزدیکترین آنها حکایت دارد. اگر روزی به نزدیکترین منظومه شمسی سفر کنیم، مشاهده انواع سیارات احتمالی در آن منطقه جالب توجه خواهد بود. به هر حال ما کمابیش اطلاعاتی در این زمینه داریم.
به گزارش نیوساینتیست، به نظر میرسد منظومه ستارهای دوتایی (آلفا-قنطورس، پرنورترین ستاره صورتفلکی قنطورس و نزدیکترین همسایه کیهانی خورشید)، میزبان دنیاهایی از سنگ و خاک باشد که به احتمال زیاد در شرایطی متلاطم تحت تاثیر نیروی جاذبه ستارگان دوقلو قرار خواهند داشت.
برای کشف این موضوع، جیان گی از دانشگاه فلوریدا در گینزویل به همراه همکارانش، مدل رایانهای رِجلالقنطورس را ساختهاند که نشان میدهد سحابیهای پیشسیارهای میتوانند پس از یک میلیون سال در این منظومه شکل بگیرند. با این حال با توجه به اینکه تحت شرایط متلاطم همه گازها ناپدید میشوند، هیچ غول گازی در این مناطق شکل نمیگیرد.
فیلیپ تبالت، از رصدخانه پاریس در فرانسه این کار را جالب میداند؛ اما معتقد است هنوز راه زیادی تا اثبات این مسائل باقی مانده است. مطالعه مورد به مورد روند شکلگیری سیارات در منظومههای متلاطمی مثل رِجلالقنطورس، بدون سادهسازی غیرممکن است.
فاطمه محمدینژاد از خبرآنلاین