سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها بازگشت انسان به ماه منتفی شد


بازگشت انسان به ماه منتفی شد

با تصویب سیاست‌های فضایی جدید ایالات متحده، برنامه بازگشت انسان به ماه رسما لغو شد و به جای آن، تکمیل ایستگاه فضایی بین‌المللی به عنوان مرکزی برای پروازهای دوردست فضایی در دستور کار ناسا قرار گرفت. باراک اوباما با امضای قوانین جدیدی که هفته گذشته در کنگره آمریکا تصویب شد، روند فعالیت‌های آژانس ملی هوانوردی و فضانوردی این کشور، ناسا را طی سال‌های آینده مشخص کرد.

به گزارش بی‌بی‌سی، آژانس فضایی آمریکا (ناسا) برنامه جدیدی را در دستور کار خود قرار داده تا با استفاده از خدمات شرکت‌های خصوصی، فضانوردان را به آسمان بفرستد. این تغییرات با امضای رئیس‌جمهور آمریکا به نشانه تائید قوانین جدید صورت گرفته و قرار است چشم‌انداز آینده فعالیت‌های ناسا را معین کند.

طبق قوانین جدید که هفته گذشته به تصویب کنگره آمریکا نیز رسید، آژانس متعهد است ایستگاه فضایی را تا سال 2020 به‌شکل فعال نگاه دارد و تا سال آینده یک شاتل دیگر را به فضا بفرستد. هم‌چنین آژانس باید کار بر روی یک راکت برای اکتشافات در فضای دوردست را آغاز کند.


 

به این ترتیب با امضای باراک اوباما و تائید او، هشت ماه بحث درباره آینده عملکرد ناسا خاتمه یافت. چارلز بولدن مدیر ناسا در این باره به خبرنگاران گفت: «رهبران کشور ما به دور هم جمع شدند و در نهایت به طرحی جامع برای ناسا رسیدند. در طرح جدید به آرزوهای رئیس‌جمهور برای پیشتازی در ابداع و اکتشاف فضایی توجه شده و ما امیدواریم برنامه‌های فضایی خود را بسط دهیم».

بر طبق طرح جدید، ناسا تغییرات بنیادینی در برنامه‌های تجاری و خصوصا مرزهای پروازهای فضایی انسان انجام خواهد داد. در قوانین جدید 1.3 میلیارد دلار برای ساخت و بهبود خدمات تجاری طی سه سال آینده پیش‌بینی شده است. با این بودجه، شرکت‌های خصوصی سرعت طراحی و ساخت راکت‌ها و کپسول‌های حمل‌ونقل فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی را افزایش خواهند داد. علاوه بر آن با تصویب این قوانین، برنامه Constellation که در زمان ریاست‌جمهوری جرج بوش آغاز شده بود، رسما متوقف می‌شود. بر طبق این برنامه قرار بود فضانوردان با سفینه‌ای جدید به نام اوریون و دو راکت جدید به نام‌های Ares 1 و Ares 5 دوباره به ماه بازگردند.

تاکنون نزدیک به 9 میلیارد دلار برای پروژه Constellation هزینه شده که قرار نیست به هدر برود، چراکه بخش مهمی از تکنولوژی‌ها و روش‌هایی که در این پروژه به کار گرفته و ساخته شده‌اند، قرار است در یک سیستم راکت جایگزین به کار گرفته شود که می‌تواند سفینه‌ای فضایی یا حداقل دو جزء آن را در طی یک ماموریت فضایی به مسافت‌هایی بسیار دورتر از ایستگاه بین‌المللی فضایی ارسال کند. این ماجراجویی‌ها می‌تواند شامل سفر به سیارک‌ها و حتی مریخ نیز باشد.

هم چنین قرار است تا 6 سال آینده نزدیک به 11.5 میلیارد دلار بودجه به ناسا اختصاص داده شود تا به این ترتیب تا 31 دسامبر سال 2016 یک راکت با قابلیت حمل بالا ساخته و مورد استفاده قرار گیرد.

با این بودجه‌ها ناسا می‌تواند فعالیت‌های خود را در بخش‌های مختلف از جمله مشاهده زمین گسترش دهد. در این زمینه‌ها بخشی از پروژه‌ها به پایان عمر خود رسیده‌اند و هنوز جایگزینی برای آن‌ها تدارک دیده نشده است.

سالی راید، اولین زن فضانورد آمریکایی در این باره گفت: «موقعیتی که ما اکنون در آن قرار داریم، بسیار قابل توجه است. تمام بحث‌ها، لایحه‌ها و قوانین می‌تواند در نهایت به قوی‌تر شدن ناسا و برنامه‌های فضایی آن اختصاص داده شود».

 

زینب حسینی از سایت نجوم ایران

به نقل از خبرآنلاین