خوشه ستاره ای کروی که تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا مشاهده کرده یکی از 160 خوشه ای است که مرز کهکشان راه شیری ماه را طی می کنند. دانشمندان فکر می کنند که ستاره های این خوشه از ابرهای گازی واحدی تشکیل شده اند که 10 میلیارد سال پیش متراکم شده و ستاره هایی را در یک زمان پدید آوردند. این امر موجب شده که این ستاره ها قدیمی ترین ستاره های شناخته شده باشند. به این ترتیب این ستاره ها شواهد باستان شناسی ارزشمندی را درباره اینکه جهان مدت کوتاهی پس از انفجار بزرگ به چه شکل بوده را ارائه می کند.
این خوشه ستاره ای کروی از سبکترین و متداولترین گازهای کیهانی تشکیل شده اند
دانشمندان رصدخانه جنوبی اروپا در بیانیه ای یادآور شده اند که درحالی که این دوره شکل گیری تنها چند میلیارد سال پس از انفجار بزرگ بوده است، تقریبا تمام گازهایی که در شکل گیری این ستاره ها نقش داشته اند ساده ترین، سبکترین و متداولترین گازهای کیهان بوده اند. هیدروژن، هلیوم و اکسیژن و نیتروژن از جمله این گازها بوده اند.
دانشمندان تخمین زده اند که این جهان حدود 13.7 میلیارد سال سن داشته و از سن ستاره ما، یعنی خورشید تنها 4.6 سال می گذرد که از عناصر سنگین تری ساخته شده است.
این تصاویر توسط تلسکوپ ویستا (Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy) در رصدخانه پارانال در شیلی مستقر است
این رصدخانه در ارتفاع 2635 متری از سطح دریا قرار دارد. از تلسکوپهای بزرگ این مرکز میتوان چهار تلسکوپ وی ال تی را نام برد که همگی متعلق به سازمان رصدخانه جنوبی اروپا هستند.
مسیه 55 انجیسی 6809 یک خوشه ستارهای کروی در صورت فلکی کمان است که فاصله آن از زمین 17 هزار سال نوری است.
عرضه این ازدحام ستاره ای دو سوم عرض ماه کامل است
این مسیه از طریق یک تلسکوپ کوچک به سادگی قابل رویت است و گستردگی آن دو سوم عرض ماه کامل در آسمان است. اجرام مسیه برای اولین بار در سال 1752 توسط نیکولاس لوئیس ستاره شناس فرانسوی شناسایی شد و بعدها شارل مسیه این اجرام را به فهرست اجرام درخشان مشهور خود افزود.
زینب حسینی از سایت نجوم ایران
به نقل از مهر