سایر خبرها سایر سایت ها و خبرها تصاویر گذر زهره از مقابل خورشید/ پدیده نادری که 105سال دیگر تکرار می‌شود


تصاویر گذر زهره از مقابل خورشید/ پدیده نادری که 105سال دیگر تکرار می‌شود

 از آمریکا تا کره جنوبی، مردم در نقاط بسیاری از جهان شب گذشته توجه خود را آسمان معطوف کرده تا عبور این سیاره زهره را از مقابل خورشید و هم راستا شدن زمین، خورشید و زهره را مشاهده کنند، عبوری که تا پیش از 105 سال آینده تکرار نمی شود.

گذر زهره با فاصله های هشت ساله در دوره های یک قرنی اتفاق می افتند. به طوریکه این سیاره هر 123 سال، 8 سال و 125 سال از مقابل خورشید عبور می کند و بار دیگر این چرخه تکرار می شود. در طول این گذر سیاره زهره شبیه یک نقطه سیاه کوچک بود که از آن سمت خورشید که روز به زمین است، عبور می کند.

 

سایه زهره که از مقابل خورشید در شهر کانزاس عبور می کند

 

این تصویر که با استفاده از فیلتر قرمز گرفته شده ، زهره از مقابل خورشید در شهر اورلندپارک در کانزاس عبور می کند

 

ون وبستر عضو انجمن ستاره شناسی لس آنجلس به افرادی که با تلسکوپ در کوه هالیوود حضور یافته بودند، گفت: مشاهده گذر زهره از مقابل خورشید به مثابه یک خال روی صورت خورشید است.

برای بسیاری از ستاره شناسها گذر زهره تنها یک منظره نادر نیست، آنها امیدوارند این رویداد بتواند کنجکاوی را درباره جهان و جایگاه ما در آن برانگیزد.

سول آه چیم - محقق موسسه علوم فضایی و ستاره شناسی کره جنوبی ابزار امیدواری کرد که مردم با الهام از این رویداد حیات را در چشم انداز کلی در نظر گرفته و این قدر به مشکلات روزمره خود توجه نکنند. وقتی مشکلات خود را از جایگاه جهانی نگاه کنید، در می یابید که 105 سال زمان کوتاهی است و زمین تنها یک نقطه آبی کوچک است.

 

 

 

الکس اولین هشت ساله با پوشیدن یک عینک مخصوص گذر زهره را در مریلند آمریکا تماشا می کند

بسیاری از ستاره شناس ها از آخرین تکنولوژیها برای مستند کردن گذر زهره استفاده می کنند. دان پتیت فضانورد آمریکایی در ایستگاه بین المللی فضایی قرار بود از این رویداد عکس گرفته و آن را آنلاین پست کند.

ستاره شناسها همچنین هشدار داده بودند که این رویداد نجومی را تنها با استفاده از عینکهای ویژه کسوف و یا تلسکوپهایی که فیلترهای مناسبی دارند رویت شود چرا که نگاه مستقیم به خورشید می تواند به چشم صدمه بزند.

 

این تصویر منتشر شده از سوی رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا در وضوح تصویر بالایی گذر زهره را از مقابل خورشید نشان می دهد

 

 

این تنها یک فریم از ویدئو خیره کننده ای است که ناسا از عبور زهره از مقابل خورشید تهیه کرده است

 

زهره سیاره بسیار داغی است که براساس تخمین دانشمندان هم اندازه زمین است اما هنگام عبور از مقابل خورشید چون یک لکه کوچک سیاه رنگ به نظر می رسد.

 

 

تصویری از خورشید درحالی که سیاره زهره میان آن و زمین قرار گرفته است

 

 

نمایی از خورشید و سیاره زهره در نیویورک

 

زینب حسینی از سایت نجوم ایران

به نقل از مهر