پیش این فیزیکدانان تصور میکردند صدهای میلیون سال طول میکشد تا یک سیاهچاله به وضعیت ابرسنگین (چند میلیون برابر سنگینتر از خورشید) برسد، اما جدیدترین شبیهسازیها چیز دیگری را نشان میدهد.
ساندور فنوازنهوف، فیزیکدان دانشگاه میشیگان در یک شبیهسازی رایانهای، برخورد دو کهکشان مارپیچی شبیه به راهشیری و تحول سیاهچالههای مرکز آنها را بررسی کرده است. در اثر این برخورد که تحت تاثیر جاذبه شدید دو کهکشان انجام میشود، دو کهکشان در هم تلفیق شده و کهکشان بزرگتری را ایجاد میکنند، اما وضوح این شبیهسازی آنقدر بالا نیست که بتواند نشان دهد در مرکز کهکشان تلفیقی چه اتفاقی رخ میدهد. پایان این شبیهسازی وقتی است که به حد تفکیک میرسیم و نمیتوان مشاهده کرد که آیا دو سیاهچاله یک منظومه دوتایی را تشکیل میدهند یا اینکه به یکدیگر برخورد کرده و سیاهچالهای فوقسنگین را پدید میآورند.
فنوازنهوف امیدوار است بتواند با ادامه این شبیهسازی تا مراحل پیشرفتهتر به پاسخ روشنی دست پیدا کند. اگر شبیهسازی نشان دهد که دو سیاهچاله با هم برخورد میکنند، شاید بتوان به راهحلی برای توضیح تعداد زیاد سیاهچالههای فوقسنگین در آغاز عالم دست پیدا کرد؛ اینکه برخورد کهکشانها با یکدیگر میتواند در زمان کمتری (نسبت به آنچه تاکنون تصور میشد) به افزایش جرم ابرسیاهچالهها منجر شود.
زینب حسینی از سایت نجوم ایران
به نقل از خبرآنلاین