دانشمندان با استفاده از دوربین RISE قادر خواهند بود وجود سیارات فراخورشیدی زمین مانند را با روشی ابتکاری آشکار کنند
گروهی از دانشمندان انگلیسی امیدوارند به کمک دوربین فوق پیشرفته خود موسوم به RISE بتوانند چنین سیاراتی را در ورای مرز های منظومه شمسی کشف کنند . با امکانات دوربین RISE دانشمندان خواهند توانست از روشی به نام زمان سنجی گذر(transit timing ) برای کشف سیارات فراخورشیدی استفاده کنند روشی که نسبت به امکانات موجود بسیار ابتکاری است و مانند یک میان بر عمل می کند!!.
روش دوم به تغییرات نور ستاره ی مادر وابسته است، هنگامی که سیاره در راستای دید ما از جلوی ستاره ی مادرش حرکت کند نور دریافتی از ستاره کاهش پیدا می کند و پس از گذر سیاره نور دریافتی دوباره زیاد می شود و از روی این تغییرات نور ستاره می توان به وجود سیاره ای در اطراف آن پی برد .
تلسکوپ 2متری لیورپولاما این روش چگونه به کشف فراخورشیدی های زمین مانند کمک خواهد کرد؟ می دانیم که در منظومه هایی که دارای سیارات مختلف هستند ، گرانش سیارات بر روی هم اثر می گذارد مخصوصا وقتی که به هم نزدیک باشند . این یکی از تئوری های ساده فیزیک است و اتفاقی است که در منظومه شمسی هم می افتد . حال اگر در منظومه های دیگر در اطراف این سیارات فراخورشیدی بزرگ سیاره ای زمین مانند قرار گرفته باشد دانشمندان قادرند با استفاده از اثرات گرانشی آن را آشکار کنند . قطعا این کار نیاز به دقت بسیار بالا دارد که از عهده دوربین RISE بر می آید .
RISE توسط ستاره شناسان دانشگاه کویین و با هم کاری دانشگاه John Moores لیورپول طراحی شده است و اکنون بر روی تلسکوپ 2 متری لیورپول واقع در جزایر قناری نصب شده است .
منبع : universetoday
نويسنده : محسن بختیار