پژوهشگران به کمک تلسکوپ فضایی هابل نظریه های قدیمی اختر فیزیک را در مورد انفجارات ابرنواختری بررسی می کنند
تصویر جدید تلسکوپ فضایی هابل نمایی زیبا از کهکشان مارپیچ NGC 2397 را نشان می دهد . این عکس یکی از تصاویر استثنایی هابل است که در آن علاوه بر کهکشان مارپیچی ، یک ابرنواختر نیز قابل مشاهده است . در این عکس ابر نواختر SN 2006bc ، که در مارس 2006 کشف شد . در آخرین مرحله خود پس از انفجار دیده می شود .
این کهکشان 60 میلیون سال نوری از ما فاصله دارد ، ستارگان پیر زرد و قرمز رنگ عمدتا در قسمت مرکزی آن قرار گرفته اند و نواحی شکل گیری ستارگان جوان در قسمت های آبی رنگ بازو های آن واقع شده است ، این ستارگان آبی جوان به مدد دوربین ACS هابل (Advanced Camera for Surveys ) به صورت مجزا قابل مشاهده و بررسی هستند .
هنوز به این سوال پاسخ قاطعی داده نشده است که: چه ستارگانی در پایان عمر خود به صورت ابرنواختر منفجر خواهند شد و حداقل جرم آن ها چقدر است؟! .
برای ابرنواختر SN 2006bc پس از تطبیق تصاویر قدیمی تنها 6 ستاره شناخته شد که احتمال دارد همان ستاره منفجر شده باشند و محققان موفق به بررسی 5 تای آن ها شدند.
این گروه به تازگی در سال 2008 نتایج فعالیت مستمر 10 ساله خود را در نشستی در انگلستان ارائه داد . اطلاعات ارائه شده توسط این گروه که نتیجه جدیدترین بررسی صورت گرفته است نشان میدهد ستارگانی که حداقل 7 برابر جرم خورشید را داشته باشند می توانند به صورت ابرنواختر منفجر شوند .این پژوهشگران با توجه به همین بررسی ها احتمال می دهند ستارگان بسیار پر جرم بدون انفجار ابرنواختری(یا حداقل با انفجارات بسیار بسیار خفیف) در اثرفروپاشی تبدیل به سیاهچاله خواهند شد که این برخلاف نظریات پیشین است .
منبع : spaceflightnow.com
نويسنده : محسن بختیار