آنچه که گذشت مهمترین عناوین خبری در سال 1387 ماموریت کاسینی دو سال تمدید شد


ماموریت کاسینی دو سال تمدید شد

ناسا پروژه بین المللی کاسینی – هویگنس را تا دو سال دیگر تمدید کرد. مطابق جدول زمان بندی، ماموریت کاسینی در جولای سال 2008 به پایان می رسد اما ناسا به تازگی اعلام کرده است که این ماموریت را تا دو سال دیگر تمدید خواهد کرد . این تمدید دو ساله شامل 60 بار گردش اضافی در مدار زحل و همچنین گذر های زیادی از کنار اقمار آن خواهد شد .

کاسینی در این دوسال 26 بار از کنار تیتان ، 7 بار از کنار انسلادوس ، و یک بار دیگر از کنار قمرهای هلن ، رئا و دیون گذر خواهد کرد . علاوه بر این ها کاسینی مطالعات خود را بر روی حلقه های زحل کامل خواهد کرد و به بررسی دقیق زحل و مغناطیس سپهر آن نیز خواهد پرداخت.

 

کاسینی در طول ماموریت خود بسیار موفق بوده طوری که تصاویر فوق العاده آن از زحل و قمرهایش  به سادگی و برای همیشه در ذهن ها باقی خواهد ماند . اطلاعات بدست آمده از تصاویر کاسینی نیز فوق العاده و بی نظیر است .

یافته های کاسینی نشان داد آب در زیر سطح انسلادوس قمری با یک دهم اندازه تیتان و یک هفدهم قمر زمین ،  وجود دارد. فضاپیمای کاسینی کاشف آب فشان هایی است که یخ و آب را از زیر سطح انسلادوس به حلقه های قمر زحل پرتاب می کنند . کاسینی در برنامه جدید خود از فاصله 20 کیلومتری سطح انسلادوس گذر خواهد کرد .

 

کاسینی به کمک هویگنس نشان داد که تیتان بزرگترین قمر زحل تا چه اندازه به زمین شباهت دارد . دریاچه ها ، زودخانه ، کانال ، تلماسه ، باران ، ابر ، برف ، کوه و حتی آتشفشان چیزهایی است که کاسینی به کمک رادار قوی و طیف سنج مادون قرمز خود ،وجود آن هار را در تیتان آشکار کرد. البته تمام این شباهت ها فقط از شکل ظاهری است و آنچه به جای آب در رودخانه های آن جریان دارد یا از ابرهای آن می بارد ، اتان و متان مایع است و همین جو غلیظ باعث می شود تا دمای تیتان به 180 درجه سلسیوس برسد .کاسینی 4 سال است که هر روز حجم زیادی از داده ها را به زمین ارسال می کند .داده هایی که شامل 140000 عکس و میزان عظیمی از اطلاعات است که از 60 بار گردش کامل به دور زحل، 43 گذر از کنار تیتان و 12 گذر از کنار اقمار یخی جمع آوری شده است .

 

فضاپیمای کاسینی در 15 اکتبر سال 1997 به سمت زجل پرتاب شد و اکنون بیش از 10 سال از ماموریت آن می گذرد با این حال کاسینی هنوز سالم و بدون نقص کار می کند. سه تا از ابزار های علمی کاسینی دچار نقص جزئی شده اند با این حال صدمات وارده بسیار کم است و کاسینی قادر خواهد بود فاز جدید ماموریت خود را آغاز کند و همچنان اطلاعات پر ارزشش را به زمین مخابره کند.

 

  منبع : sciencedaily.com

  نويسنده  : محسن بختیار