هویگنس به گل نشست

دانشمندان حدس می زنند که هویگنس درلحظه فرود ، درگل فرو رفته است.

اگرچه هویگنس با موفقیت در تیتان فرود آمد ، فعالیت در سازمان فضایی  اسا در یک فضای پرتنش ادامه دارد . دانشمندان هنوز در حال تعیین دقیق مکان کاوشگر هویگنس می باشند .

 

در حالی که هویگنس در دمای   - 180  سانتیگراد به فعالیت خود ادامه می دهد ، دانشمندان اسا برای دریافت وتحلیل داده ها در تکاپو هستند و فرصت بسیار کمی برای خواب وخوراک دارند .

 

بازسازی نقشه فرود هویگنس

 یکی از جالبترین نتایج بدست آمده اخیر  ، بازسازی مسیر فرود هویگنس بر روی تیتان می باشد . در حال حاضر حدود 30 نفر بر روی این پروژه کار می کنند . این نقشه برای ایجاد ارتباط بین کاسینی وهویگنس بسیار مفید می باشد . همچنین داشتن یک نقشه فرود از هر کاوشگر  برای سفرهای آینده در منظومه شمسی ازاهمیت بالایی برخوردار است.

 

پس از باز شدن چتر نجات ، سرعت سفینه در جو فوقانی به 50 متر بر ثانیه کاهش یافت و درجو تحتانی این مقدار به 4/5 و در نهایت 5/1 متر بر ثانیه رسید .در جو فوقانی کاوشگر بیش از مقدار انتظار تکان خورد ولی به تدریج با کاهش ارتفاع لرزش کم شد .

 

هویگنس تا 30 کیلومتری بالای سطح تیتان داخل مه بود . در لحظه برخورد صدای چلپ چلپ شنیده شد که ممکن است بیانگر فرود در گل ولای باشد . یکی از اعضای تیم تحقیق می گوید : « این فرود بیش از اندازه دوستانه انجام شد . »

 

بر روی دوربین رو به پائین کاوشگر  ذراتی چسبیده است .این ذرات یا حاصل از نشستن بخار هیدروکربن بر روی لنز است یا درنتیجه پاشیدن گل ولای برروی دوربین درلحظه فرود است . پس احتمالا سطح تیتان جامد نمی باشد .

 

   منبع : ESA

  نويسنده  : مهدی اسحاقی