آژانس فضايی آمريکا، ناسا، پرتاب مدارگرد تازه خود به مريخ را برای دومين روز متوالی به تاخير انداخته است.
"مدارگرد تجسسی مريخ" (Mars Reconnaissance Orbiter يا MRO) که با هزينه 500 ميليون دلار ساخته شد قرار بود روز پنجشنبه پرتاب شود، اما کنترل کنندگان درست دقايقی پيش از آتش کردن موتور موشک پرتابی شمارش معکوس را متوقف کردند.پرتاب اصلا برای روز چهارشنبه برنامه ريزی شده بود که به علت نگرانی نسبت به احتمال بروز ايراد فنی در يکی از تجهيزات راکت معلق ماند. اين کاوشگر در ماه مارس وارد مدار مريخ خواهد شد تا به بررسی تاريخ آب در اين سياره و جستجو برای يافتن يک نقطه مناسب برای فرود انسان در آينده بپردازد.سرعت مخابره داده ها توسط "ام آر او" به زمين، دقيقه ای ده بار بيشتر از کاوشگرهای قبلی مريخ خواهد بود.
در جريان پر کردن مخزن سوخت هيدروژنی، حسگرها به جای نشان دادن علامت "خيس" علامت "خشک" را نمايش می دادند که غلط بود. مشکل مشابهی در روز 13 ژوئيه باعث تاخير در پرتاب شاتل ديسکاوری شده بود.زمان بعدی پرتاب روز جمعه اعلام شده است.
در جستجوی آب
"زمانی که شما وضوع را افزايش می دهيد و هنوز می خواهيد مساحت بزرگی از سطح را پوشش دهيد در آن صورت مجبور خواهيد بود در مقايسه با ماموريت های قبلی داده های بسيار بيشتری ارسال کنيد."به همين دليل "ام آر او" به بزرگترين آنتن ارتباطی که تاکنون به سياره سرخ فرستاده شده مجهز است که اجازه می دهد به عنوان يک مرکز رله برای ماموريت های بعدی به سطح مريخ نيز به کار گرفته شود.از آنجا که آب عنصر اساسی حيات است، ناسا در اکتشافات روبوتيک خود در سياره سرخ شعار "دنبال آب باش" را سرلوحه قرار داده است. يکی از اهداف علمی اين ماموريت تحقيق درباره اين موضوع است که آيا مريخ در گذشته حاوی اشکال ميکروبی حيات بوده است يا خير.دانشمندان بريتانيايی نيز اميدوارند که اين ماموريت همچنين سرنوشت کاوشگر بريتانيايی "بيگل 2" که ارتباط آن با زمين در سال گذشته هنگام فرود بر مارس قطع شد را روشن کند."ام آر او" به دو مدارگرد ديگر آمريکايی "Mars Global Surveyor" و "Mars Odyssey" و مدارگرد اروپايی "مارس اکسپرس" خواهد پيوست.دو مريخ نورد ناسا، اسپيريت و آپورچونيتی، نيز از 18 ماه قبل سرگرم تحقيق درباره زمين شناسی مريخ بوده اند.
منبع : BBC news