در هفته اول دسامبر ( هفته دوم آذر) زمین در معرض وزش نسیمی از جهت صورت فلکی حوا قرار می گیرد که عمدتا از هلیوم سنگین تشکیل شده است.
خورشید در طول سال از یک مسیر ظاهری در آسمان عبور می کند که به دایره البروج مشهور است . منجمان پیشین این مسیر را به دوازده قسمت شامل دوازده صورت فلکی تقسیم کرده اند ( حمل ، ثور ، جوزا ، سرطان ، اسد ، سنبله ، میزان ، عقرب ، قوس ، جدی ، دلو ، حوت) اما طبق نقشه های جدید از آسمان خورشید در طول یک سال از 13 صورت فلکی عبور میکند. حوا یا مار افسای سیزدهمین صورت فلکی دایره البروج است که میان دو صورت فلکی قوس و جدی قرار گرفته و خورشید در طول روزهای 30 نوامبر (9 آذر ) تا 17 دسامبر(26 آذر) از آن گذر می کند.
اما هنگامی که خورشید در این برج قرار می گیرد ، برای زمین چه اتفاقی می افتد ؟
پژوهشگران دریافته اند که منشا این باد ها یک سحابی در نزدیکی خورشید است و اکنون خورشید ما در حال ورود به این سحابی ،موسوم به ابر میان ستاره ای محلی است .
ناسا برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در این ضمینه فضاپیمایی با نام ACE را در یکی از نقاط لاگرانژی قرار داده تا به کمک یکی از ابزارهای خود به نام SWICS مواد موجود در این بادهای ستاره ای را جمع آوری کرده و بر روی آنها تحقیق کند. این فضا پیما تا کنون هفت بار موفق به انجام این کار شده است.
منبع : nasa
نويسنده : محسن بختيار