آنچه که گذشت مهمترین عناوین خبری در سال 1383 اولین تصاویر سه بعدی از مریخ


اولین تصاویر سه بعدی از مریخ


دانشمندان آزمایشگاه نیروی محرکه جت (JPL) ناسا تصویر سه بعدی محل فرود کاوشگر "اسپیریت"(روح) را منتشر کردند.
در این تصویر که
با استفاده از عینکهای مخصوص می توان آن را به شکل سه بعدی مشاهده کرد، دهانه خشک و هموار "گوسف"
(
Gusev) به همراه خورشید بر فراز افق مریخ دیده می شود.

 تصویر سه بعدی تمام منظر از محل فرود کاوشگر "اسپیریت" (Spirit)       :. تصویر بزرگتر .:

مریخ نورد 400 میلیون دلاری "اسپیریت" پس از پرتاب در بیستم خرداد سال جاری، سرانجام روز شنبه 13 دی ماه با ورود به جو سوزان مریخ، پس از 6 دقیقه با موفقیت در دهانه آبرفتی "گوسف" فرود آمد و کمی بعد شروع به ارسال تصاویر سیاه و سفید از سیاره سرخ کرد. البته این روبات کاوشگر، در حین سقوط در جو مریخ نیز موفق به ارسال تصویر به زمین شد.
به عقیده دانشمندان احتمالا در گذشته های دور، دریاچه پر آب بزرگی در این دهانه وجود داشته است. فرضیه وجود آب در گذشته مریخ، موضوعی است که روبات "اسپیریت" با حرکت بر روی سطح مریخ و نمونه برداری از خاک و صخره های آن مورد بررسی قرار خواهد داد.

  آژانس فضایی اروپا(اسا) نیز قبلا مریخ نشین "بیگل-2" را سوار بر فضاپیمای "مارس اکسپرس" روانه مریخ کرده بود اما از زمان فرود آن بر سطح مریخ در چهارم دی ماه،هنوز دانشمندان موفق به برقراری ارتباط با آن نشده اند. به گفته سازندگان انگلیسی "بیگل-2"، هزینه ساخت این مریخ نشین حدود 40 میلیون پوند بوده است و برخلاف کاوشگر "اسپیریت"، قابلیت حرکت بر روی سطح مریخ را ندارد. در همین حال، مسوولان بد شانس مریخ نشین "بیگل-2"، فرود موفقیت آمیز کاوشگر "اسپیریت" را به ناسا تبریک گفته اند!
  یک روبات کاوشگر دیگر ناسا، موسوم به "آپورچونیتی" (Opportunity:اقبال) نیز هم اکنون در راه مریخ است و طبق برنامه، قرار است حوالی 30 دی ماه در سمت دیگری از مریخ فرود آید.
 





 

کاوشگر "اسپیریت" در حین سقوط در جو مریخ

 دهانه آبرفتی "گوسف"؛ محل فرود کاوشگر

 

بلافاصله پس از فرود بر سطح مریخ    

 

منبع : nasa,CNN