آزمايشگاه فضايی ملی ايران، اواسط سال آينده توسط محققان پژوهشكده هوافضای وزارت علوم، تحقيقات و فناوری به فضا پرتاب میشود.
|
|
|
◄ آزمايشگاه فضايي ملي ايران، اواسط سال آينده توسط محققان پژوهشكده هوافضاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به فضا پرتاب ميشود. |
دكتر محمود ماني، معاون پژوهشي پژوهشكده هوا فضا با اعلام اين مطلب به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: آزمايشگاه فضايي ايران شامل تجهيزات سنجشي ويژهاي است كه به وسيله يك راكت فضايي به خارج از جو زمين پرتاب شده و به زمين بر ميگردد و طي مدتي كمتر از نيم ساعت آزمايشها و اندازهگيريهاي مختلفي را انجام ميدهد.
وي خاطرنشان كرد: اين آزمايشگاه كه مخروطي به قطر حدود 30 سانتيمتر و ارتفاع 120 سانتيمتر است تا ارتفاع حدود 600 تا 1000 كيلومتري زمين پرتاب ميشود.اين مجموعه سپس به وسيله چتر به زمين باز ميگردد و اطلاعات گردآوري در آن توسط متخصصان پژوهشكده مورد بازيابي و تحليل قرار ميگيرد.معاون پژوهشكده هوا فضا تصريح كرد: مرحله طراحي آزمايشگاه فضايي با موفقيت انجام شده و نمونه اوليه آن در حال ساخت است. وي با اشاره به اين كه تمامي عمليات ساخت و پرتاب آزمايشگاه فضايي در داخل كشور انجام ميشود، تاكيد كرد: با توجه به ماهيت آزمايشهاي فضايي، عمليات پرتاب آزمايشگاه به صورت مكرر انجام خواهد شد.دكتر ماني در پايان تصريح كرد: آزمايشگاه فضايي به صورتي طراحي شده كه امكان انتقال موجودات زنده كوچك جهت بررسي تاثيرات بيولوژيك شرايط خاص جو فراهم شود. آزمون قطعات ماهواره و اندازهگيري پرتوهاي خارج از جو از ديگر آزمايشهايي است كه با استفاده از اين آزمايشگاه فضايي قابل انجام ميباشد.
منبع : ایسنا