ستاره شناسان دانشگاه برکلی کالیفرنیا نزدیکترین و جوانترین پرورشگاه سیاره ای را در فاصله 33 سال نوری از زمین کشف کردند.
|
|
▲صفحه ی غباری اطراف ستاره ی «AU Mic» در نور مرئی. |
«پال کالاس» ستاره شناس محقق دانشگاه برکلی کالیفرنیا می گوید: «وجود صفحات غباری در اطراف ستارگان، نشانگر احتمال تشکیل سیاره در این مناطق است. ستاره ی تازه کشف شده، نزدیکترین و جوانترین ستاره ای است که تا بحال امکان مشاهده ی مستقیم نور بازتاب شده توسط صفحه ی غباری اطراف آن فراهم شده است. این صفحه ی غباری، توسط دنباله دارها و سیارکهایی بوجود آمده که بدور این ستاره می گردند و ممکن است با ادغام این اجرام در آینده، سیاراتی در اطراف این ستاره بوجود آید. »
ستاره ی کشف شده، «ای. یو. مایکروسکوپیوم» (AU Mic) نام گرفته است. این ستاره، تقریبا نصف خورشید جرم دارد ولی سن آن در مقایسه با سن 6/4 میلیارد سالی خورشید، تنها 12 میلیون سال است. این ستاره هنگامی کشف شد که گروهی از ستاره شناسان در حال جستجوی صفحات غباری اطراف ستارگانی بودند که بیش از مقدار مورد انتظار، تابش فروسرخ منتشر می کردند. انتشار تابش فروسرخ زیاد در اطراف ستارگان، نشان دهنده ی وجود ابرهای غباری داغ و نورانی در اطراف آنها است.
البته ستارگان دیگری مانند «گلیس 876» (در فاصله ی 16 سال نوری) و یا ستاره ی «اپسیلون-اریدانی» ( در فاصله ی 10 سال نوری) نیز وجود دارند که قبلا نشانه های غیر مستقیم مبنی بر تشکیل سیاره در اطراف آنها بدست آمده بود ولی مشاهده ی مستقیم صفحات غباری بجای مانده در اطراف ستارگان، پدیده ای بسیار کمیاب است. ستاره ی «AU Mic» نزدیکترین ستاره ای است که تا بحال امکان مشاهده ی مستقیم صفحه ی غباری اطراف آن فراهم شده است. اولین بار در حدود 20 سال پیش، ستاه شناسان موفق به کشف صفحه ی غباری در اطراف ستاره ی «بتا-پیکتوریس» شدند. این ستاره، با جرم 5/2 برابر خورشید، در فاصله ی 65 سال نوری زمین قرار دارد.
منبع : Spaceflightnow.com