آنچه که گذشت مهمترین عناوین خبری در سال 1383 مریخ نورد آپورچونیتی سرانجام به دیواره ی غربی دهانه ی اندورنس رسید


مریخ نورد آپورچونیتی سرانجام به دیواره ی غربی دهانه ی اندورنس رسید

مریخ نورد آپورچونیتی سرانجام به دیواره ی غربی دهانه ی اندورنس (Endurance)رسید و کار خود را با ارسال تصویر زیبایی از این گودال ادامه داد

بعد از یک راهپیمایی 50 متری در نود و چهارمین روز مریخی – پنجشنبه گذشته – و طی مسافتی 17 متری در روز بعد، مریخ نورد آپورچونیتی سرانجام به دیواره ی غربی دهانه ی اندورنس (Endurance)رسید و کار خود را با ارسال تصویر زیبایی از این گودال ادامه داد. آپورچونیتی در  نیم متری لبه ی دهانه با زاویه ای 4 درجه ای قرار گرفته و در واقع سر مریخ نورد حالا کمی به بالا متمایل شده است.  لبه ی غربی دهانه ای که در مقابل مریخ نورد قرار گرفته شیب ملایمی دارد و با زاویه ای 18 درجه ای تا حدود 17 متر به سمت پایین گسترده شده است.

 

 

Credit : nasa

تصویر دهانه اندورنس , به زودی مریخ نورد آپورچونیتی به مطالعه این مکان خواهد پرداخت

Credit : nasa

تصویر سه بعدی از این دهانه

کار اصلی مریخ نورد در دو روز بعد ماموریتش – که تا دیروز ادامه داشت- بر روی مناظر جالب توجه و اطراف دهانه اندورنس متمرکز شده بود. کلیه ی سیستم ها و دستگاههای آپورچونیتی سالم هستند و باطری آن نیز تقریبا به طور کامل شارژ است.برنامه ی مریخ نورد برای امروز و فردا، با توجه به موقعیت مناسب آن در بالای گودال تهیه ی تصاویر با تفکیک پذیری بالا با استفاده از طیف سنج گرمایی است.

  

کاوشگر «اسپیریت» در بیستم خرداد 1382 به فضا پرتاب شد و روز شنبه 13 دی، با موفقیت در دهانه برخوردی «گوسف» در مریخ فرود آمد و تصاویری از یک سرزمین خشک و سنگلاخی ارسال کرد. کاوشگر «آپورچونیتی» نیز در شانزدهم تیر 1382 سفر خود به سیاره سرخ را آغاز کرد و سرانجام اوایل بامداد روز یکشنبه پنجم بهمن ماه، در دشت «مریدیانی پلانوم» مریخ فرود آمد. ماموریت هشتصد میلیون دلاری «مریخ نوردهای کاوشگر مریخ» (MER)، شامل دو روبات کاوشگر کاملا یکسان به نامهای «Spirit» و «Opportunity» است که وظیفه هر دوی آنها تلاش برای یافتن نشانه های وجود  آب در گذشته مریخ است. این دو مریخ نورد هم اکنون در دو مکان مختلف مریخ قرار دارند و ماموریت هر یک از آنها، از زمان فرود، دست کم تا 90 روز ادامه دارد.

 

 


  منبع : JPL,nasa